Wat kost een keuken

Wat kost een keuken? Een kleine basis keuken heb je al vanaf duizend euro. Denk dan aan bijvoorbeeld een bouwmarkt keuken of een keuken in het lage segment van IKEA. Daarnaast heb je ook keukens van een paar honderdduizend euro.

Deze prijzen worden bepaald door de kwaliteit van de keuken, de merknaam en de materiaal afwerking.

Lees alles over wat kost een keuken, of misschien dat u inspiratie nodig heeft? Vraag dan de gratis keukenbrochures aan. Ook zijn deze handige brochures geheel vrijblijvend en heeft u ze al binnen een paar dagen bij u thuis.

Wat kost een keuken

De kosten van een gemiddelde keuken liggen nu rond de €6.000,-. Vroeger lag de prijs een stuk hoger. Echter door de concurrentie en de recessie zijn de prijzen van keukens flink gedaald. De verandering van de keukenprijzen maakt het wel moeilijk om het gemiddelde precies te bepalen. Het hangt af van heel veel verschillende factoren.

Hoeveel dit precies allemaal gaat kosten ligt aan wat u allemaal wilt hebben in uw keuken. Welke apparatuur heeft u nodig? In keukenapparatuur zitten grote prijsverschillen. U heeft al voor €1.500,- een complete set in uw keuken.Wat kost een keuken

Heeft u meer geld te besteden, dan kunt u voor €7.000 ook nog wel keukenapparatuur bestellen. Maar ook de grootte van uw keukenruimte speelt een grote rol. Heeft u een hele grote keuken dan wordt dit standaard ook duurder dan een klein keukentje.

Welke keukenfrontjes wilt u hebben en wat is de opstelling van uw nieuwe keuken? Wilt u een L/U- vormige keuken, keuken met een eiland of een rechte keuken? Al die luxe die u extra wilt, kost ook extra geld. Van welk materiaal moeten de kast fronten worden gemaakt? En van welk materiaal wordt het werkblad gemaakt? Zo is een composieten werkblad goedkoper dan een kunststoffen werkblad.

Tijdens de prijsbepaling van een keuken speelt de kwaliteit ook een grote rol. Wilt u dat uw nieuwe keuken gewoon een poosje mee gaat, of wilt u perse een hoge kwaliteitskeuken. Voor dat laatste betaalt u natuurlijk ook meer. Ook bepalend is uw werkblad. Welk materiaal wilt u hebben? Kunststof is natuurlijk een stuk goedkoper dan graniet.

Kosten verschillende keukenzaken

Wat de kosten van een keuken zijn verschilt per keukenzaak. Bij de IKEA koopt u een veel goedkopere keuken dan bij Bulthaup. Een keuken hoeft natuurlijk niet heel duur te zijn. Het kan flink oplopen maar daarentegen ook erg meevallen. Bekijk uw keukenzaken realistisch en dan ziet u dat het echt niet veel geld hoeft te kosten.

Het verschil zit hem in het merk, materiaal, duurzaamheid, apparatuur, grootte van de keuken, model/stijl. Er zijn dus meerdere factoren wat de prijs van een nieuwe keuken bepaald.

Wat wel bekend is, is dat de kosten van een nieuwe keuken flink gedaald zijn. Dit komt omdat er door de recessie veel minder keukens verkocht werden. Voorheen stond IKEA wel bekend als een van de goedkoopste keukenzaak, maar dit is al lang niet meer zo.

Wilt u meer informatie hebben over keukens? Bekijk de website izaa.nl en vindt alles over keukens. Of bekijk hier de goedkoopste keukens van het moment.

Keuken kosten renoveren

U kunt er ook voor kiezen om niet uw keuken helemaal nieuw te kopen, maar om hem te renoveren. Dat is erg aan te raden wanneer er maar een klein gedeelte van de keuken vervangen moet worden. Hier bespaart u veel geld mee en het is zonde om een goede keuken te slopen. Wanneer in de keuken veel gerenoveerd moet worden raden wij wel aan om een nieuwe keuken te kopen, want het renoveren van een keuken kan ook hoge kosten met u meebrengen.

privacystatement